Conversiemeting

In Google Analytics (GA4) & Google Tag Manager

Online marketing begint bij het correct meten van jouw statistieken en conversies

Als je wilt sturen op doelen, dan moeten die goed meetbaar zijn.

Hoe gaan we te werk?

Om goed te kunnen sturen op de door jou aangemaakte conversies op jouw website, moeten we Google vertellen wanneer een conversie plaatsvindt.

Als we dat weten en dit correct hebben ingesteld, kunnen we dat terugzien in de statistieken. Zo weten we ook beter welk type campagnes en advertenties goed werkt. Immers: Hoe beter de campagne, hoe hoger de conversie.

Ga je een stap verder dan kunnen we ook target ROAS gaan meten en daarop sturen. Oftewel de ‘Return on Ad Spend’.

Met welke techniek?

We plaatsen een zogenaamde verzamel tag, namelijk de Google Tag Manager tag. Hierin plaatsen wij alle conversies en tags.

De Google Tag Manager code wordt op jouw website geplaatst en in de Tag Manager zelf gaan wij de conversies correct instellen. Dit doen we op basis van bedankpagina’s of op basis van events. Deze doelen importeren we vervolgens weer in Google Analytics (Universal of GA4) en gebruiken we ook in jouw Google Ads of Social Media campagnes.

Meten is weten

Wat leveren de campagnes op?

Leuk om veel verkeer binnen te halen, maar nog belangrijker is om te zien of jouw campagnes ook echt conversie opleveren.

Het inzicht hierin is essentieel om te kunnen beoordelen of campagnes succesvol zijn of niet.

Work work work

Setup & optimalisatie

Het is eenmalig wat werk om conversiemeting in te stellen, maar als het eenmaal staat dan hoef je er niet heel vaak meer naar te kijken.

Tenzij de website verandert, dan kan het zijn dat er aanpassingen nodig zijn in de tag manager om te zorgen dat de ingestelde tags op de juiste manier blijven werken.

Google Analytics Setup
v.a. €195 eenmalig

Met Google Analytics (Universal of GA-4) meten we of jouw website bezoekers trekt, welke pagina’s populair zijn en hoe bezoekers over de site navigeren.

Google Tag Manager Setup
v.a. €295 eenmalig

Vaak (maar niet altijd) plaatsen we de tag manager code op jouw website, hierin plaatsen we dan de Analytics code en de verschillende conversiedoelen die we bepaald hebben.

Wil je eerst een kop koffie doen? Maak een afspraak!

Stuur mij een berichtje met de datum dat het jou uitkomt om een kop koffie of thee te doen en jouw wensen te bespreken. Dat kan bij mij op kantoor of bij jou op locatie!

Jeroen van Kesteren - Google Shopping Advies

Jeroen van Kesteren – Online Marketing

Bezoek & Post

Bezoekadres (op afspraak)
Laan 21
1741 EA Schagen

Postadres
De Dijken 7e
1747 EE Tuitjenhorn

formaliteiten

KVK-nummer
82754276

BTW-nummer (BTW-ID)
NL003727321B82

IBAN
NL27 RABO 0367 7182 27

BIC ( SWIFT)
RABONL2U

Contact